blog2-1200x798.png

A számlatömb-hegyek és nyomtatott számlák ideje lejárt!

Ultralog

Üdv az online számlázás világában

Sokan ódzkodva vonják meg vállukat az elektronikus számla hallatán, pedig 2020-ban szinte hihetetlen, hogy még van, aki szívesen vetemedik számlatömb használatra vagy kacsint a nyomtató felé számlaügyben.

Zöldebb út a jövő felé

Mi, azaz az UltraLog csapata 2020 elejétől álltunk át a hagyományos számláról e-számla használatra, ennek pedig több oka is volt, kezdve a környezettudatossággal. Bolygónk számára elképesztően megterhelőek vagyunk mi, emberek. A papírfogyasztás az egyik olyan szegmens, amellyel kimerítjük Földünk készleteit, pedig valójában, ha belegondolunk 2020-ban egyáltalán nem szükségszerű minden esetben a papír használata. Olyan világban élünk, ahol ma már nem akadály online helyettesíteni a papír jelenlétét. Ha pedig ilyen egyszerűen tehetünk a bolygónkért, akkor miért ne lépnénk végre egyet előre? Arról pedig még szó sem esett, holott nem egy mellékes információ, hogy az online számlázás jóval kényelmesebb, költséghatékonyabb és gyorsabb megoldás.

Miért döntöttünk az online számlázás mellett?

A hagyományos számlázásnak hosszú, kacifántos folyamata van, kezdve az adminisztrációval, nyomtatással és végezve a postával vagy más szállítóval. Persze sok vállalkozás és cég olyan hosszú ideje használja ezt a módszert, hogy nem mer váltani, noha amit megszoktunk nem feltétlenül jelenti azt, hogy az jó is. Online számlázni legfeljebb egyetlen e-mailünkbe kerül. Persze a számlát itt is nekünk kell kiállítani, de ezután egy darab e-mail segítségével továbbíthatjuk is a kedves ügyfél felé azt, vagy automatizálva a rendszert, még csak az e-mailezéssel sem kell babrálnunk. Nincs felesleges papírhasználat, nyomtatás és szállítás – a legjobb az egészben pedig az, hogy eközben minden egyes lépés kihagyásával pénzt és időt spórolunk magunknak. Kell ennél több?

Szerencsére partnereink nagy része is nyitott volt az online számlázásra, vagy már előtte is használta ezt a lehetőséget, így nem okozott különösebb problémát az átállás. Azon ügyfeleinknél, akik még nem állnak készen az e-számla fogadására, természetesen a hagyományos módszer is tud működni, de számukra és leendő együttműködőink számára is szívből javasoljuk a mielőbbi átállást. A sok-sok idő és energia felszabadulása mellett valami jót is cselekedhetünk a bolygónkkal, azt gondolom ez az igazán nyerő felállás.


PARTNERCÉGÜNK:

Ajánlatkérés

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.